Maso ve sklenici

Na topinku, do burgeru, tortilly nebo ke chlebu a hořčici? Zavařené maso ze sklenice se dá jíst na tisíc způsobů a nikdy se nepřejí. Mám druhy, ve kterých vynikne jenom chuť masa – například Vepřové maso ve vlastní šťávě nebo Pečené koleno. A pak mám skleničky, kde jsem maso vymazlil speciálními příchutěmi, například Vepř & Topinka nebo Trhané hovězí s červeným vínem.

Všechny výrobky jsou z čerstvého masa a ingrediencí, které nakupuju u místních farmářů. Neobsahují lepek, laktózu ani přidanou chemii. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a domácí. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo.

6 položek celkem

Cena

89250
189250
topinka
Novinka Vepřové
89 Kč

Pikantní masová směs z vepřového masa, zeleniny, rajského protlaku a chilli. Zkuste s opečeným toustem, na topinkce nebo s pekařskými tyčinkami. Tuhle chuť si zamilujete.

Kód: 163
maso hoveziM
Hovězí
120 Kč

Na přípravu této dobroty používám libové vyzrálé hovězí maso, ale Merlot z Moravy a špetka rozmarýnu mu dodají teprve ten správný šmrnc. Zkuste jej ohřát a naplnit jej do...

Kód: 168
maso lunch
150 Kč

Lančmít. Stará dobrá klasika, která dělala parádu kdysi na dovolených. Chutná výborně opečený na pánvi, ale pochutnáte si na něm i za studena.

Kód: 165
maso kolen
Vepřové
150 Kč

Pečené vepřové koleno je českou klasikou, kterou připravuji zcela tradičním způsobem. Sůl, pepř, špetka kmínu, hodně času a péče. Výborné je teplé i studené, s okurčičkou,...

Kód: 166
maso vlstava
Vepřové
150 Kč

Porci šťavnatého libového masa si vychutnáte studenou s krajícem kmínového chleba, ale skvělá je i teplá. Zkuste ji třeba s rýží. Pouze maso ve vlastní šťávě bez přidané vody.

Kód: 164
maso hoveziV
Hovězí
250 Kč

Na přípravu této dobroty používám libové vyzrálé hovězí maso, ale Merlot z Moravy a špetka rozmarýnu mu dodají teprve ten správný šmrnc. Zkuste jej ohřát a naplnit jej do...

Kód: 167

Mé oblíbené recepty s masem ze sklenice

Tortilla s trhaným hovězím ze sklenice – Pšeničnou tortillu pomatlám majonézou, přidám 50 g trhače (opravdu to stačí, chuť je silná a koncentrovaná), směs nakrájených cherry rajčat, ledového salátu a čerstvé okurky a navrch dám kusanec čedaru. Zamotám a zapeču v kontaktním grilu, případně na pánvi. Moje děti se po tom můžou utlouct. Zkuste to taky.

Lančmít ze sklenice s brkaší nebo šťouchačkama – Maso vyklepnu ze sklenice na pánvičku a osmahnu. Tuk není potřeba přidávat, v mase je ho dost. Stačí dát jen tak na chleba, ale když si chci nacpat břicho, tak k tomu uvařím brambory a udělám z nich kaši nebo je prošťouchnu s máslem a osmaženou cibulkou. To je dokonalost.

Jak maso ve sklenicích vyrábím

Ráno přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Rovnou jej nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Záleží na konkrétním receptu. Až je maso měkoučké, natrhám ho, smíchám se zeleninou a dalšími surovinami nebo udělám konkrétní směs. Potom plním do sklenic. V nich se maso pasteruje. Až je hotovo, celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si maso objednáte nebo se pro něj zastavíte na farmářských trzích. Podobně vyrábím taky paštiky. Už jste je ochutnali?