Paštiky
Čerstvý krajíc chleba a na něm pořádná vrstva paštiky. Poctivé, hrubé. Žádný separát s hromadou éček. Paštiky, která voní po mase, je šťavnatá, vynikne v ní chuť jater a připomíná tu ze zabíjačky. Dali byste si? Tak šup s ní do košíku.

Máš to rád pěkně na tvrdo? Tohle je velmi pikantní záležitost, kterou dělám z pečenýho bůčku bez kůže a z papriček habaneros. Znáš je - pomalá smrt zezadu je jistá, budeš ji...

Paštika a sýr - že to nejde dohromady? To se teda pěkně pleteš! Úžasnej vyzrálej čedar v kombinaci s nakládačkou jalapeňos je tak boží kombinace, že si ji zamiluješ na první...

Tuhle paštiku dej hlavně děckám, dobře se jim pak po tom panáku portskýho vína spí! Fakt jemná paštika z konfitu z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a červeným...

Variace na francouzskou klasiku, při které na podlití vepřa švihnu místo vody skvělej a vyzkoušenej rýňák od místního vinaře a celý to pak doladím špetkou tymiánu. Pokud máš rád...
Do paštik nedávám chemii, vynikne chuť masa i šmrnc koření
Jmenuju se Martin a vyrábím tyhle poctivé játrovky a masovky. Chuť jsem vyladil tak, aby se vám sbíhaly sliny, sotva dojíte poslední sousto. Kombinace chutí a koření je vždycky promyšlená a vyzkoušená. Na rodině, kamarádech. Když šmakuje jim, dovolím si nabídnout svoje skleničky i vám.
Vyrábím klasické vepřové a drůbeží paštiky, ale taky mě baví experimentovat. Třeba po paštice Švestka & Porto se můžou zákazníci utlouct. V samostatné kategorii najdete paštiky bez jater, pouze z pečeného vepřového.
Všechny paštiky z mé nabídky jsou bez lepku, laktózy a zbytečné chemie. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a „domácí“. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo. Při správném skladování mají trvanlivost 5 měsíců. Nejlepší jsou s čerstvým křupavým nebo opečeným pečivem.
Jak paštiky vyrábím? Poctivě a růčo
Ráno mi přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou je nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Až je maso měkoučké, vše hezky pomelu a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom hezky ručně šufánkem naplním do sklenic. V nich se paštika pasteruje. Následně celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si skleničky objednáte nebo se pro ně zastavíte na farmářských trzích.
Co bych vám doporučil vyzkoušet?
Játrovka se slaninou – nejhrubší paštika s nejvyšším podílem jater. Pořádné kousky masa a mezi nimi voňavá slanina.
Vepř & pepř – nejpaštikovatější paštika, kterou vyrábím – prostě klasika. S poctivou porcí jater, voňavá a šťavnatá. Vymazlená 13 druhy bylinek a koření.
Vepřové pomazánky – od paštik se liší tím, že v nich nejsou játra. Jenom maso a koření nebo zelenina.