Rozvoz pouze Blansko, Brno a okolí.

Paštiky

Čerstvý krajíc chleba a na něm pořádná vrstva paštiky. Poctivé, hrubé. Žádný separát s hromadou éček. Paštiky, která voní po mase, je šťavnatá, vynikne v ní chuť jater a připomíná tu ze zabíjačky. Dali byste si? Tak šup s ní do košíku.

15 položek celkem

Cena

8990
18990
habaneros
Novinka Tip Vepřové
89 Kč

Pikantní masová pomazánka z pečeného bůčku s papričkami habaneros. Souhra pomalu pečeného vepřového a chilli, kterou si vychutnají zejména milovníci pikantních chutí.

Kód: 162
chilli a med2
Vepřové
89 Kč

Vepřová paštika se včelím medem a něžnými tóny chilli. Výborná na topince, ale vychutnáte si ji také s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.

Kód: 53
jatra slanina2
Tip Vepřové
89 Kč

Játrovka. Nejhrubší paštika z naší nabídky, s nejvyšším poměrem jater, s pořádnými kousky masa a voňavé slaniny.

Kód: 144
kure a maslo2
Tip Drůbeží
89 Kč

Jemná paštika z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a kapičkou portského vína. Lahodná na křupavém bílém pečivu. 

Kód: 93
brusinka2
Vepřové
89 Kč

Sladké a slané? To je naše vepřová paštika s poctivou porcí brusinek. Nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu. Bez lepku, bez chemie.

Kód: 48
pecene kure2
Drůbeží
89 Kč

Jemná a voňavá paštika z pečeného kuřete a kuřecích jater. Skvělá na opečeném nebo čerstvém bílém pečivu. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.

Kód: 52
peceny bucek2
Vepřové
89 Kč

Voňavý bůček pečený společně s česnekem, osmažená cibulka, podtržené lžičkou hořčice. Paštika bez jater, jemná a výtečná.

Kód: 99
peceny vepr2
Vepřové
89 Kč

Hrubá paštika z pečeného vepřového masa. Výborně chutná s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.

Kód: 50
rillettes2
Tip Vepřové
Rillettes
Skladem
89 Kč

Vepřové maso, sádlo, sůl a pepř. V jednoduchosti je síla! Francouzskou masovou pomazánku rillettes pro vás připravujeme podle tradičního receptu. Výtečná s čerstvým nebo...

Kód: 56
rilety vino
Novinka Vepřové
89 Kč

Vepřové rillettes z čerstvého vepřového masa, doplněné moravským bílým vínem a tymiánem. Výtečná pomazánka, dobře chutná na čerstvém nebo opečeném pečivu.

Kód: 100
slanina a cibule2
Vepřové
89 Kč

Velice oblíbená paštika s kousky křupavé slaniny a smažené cibule. Výborná na kmínovém chlebu. Vysoký podíl masa, bez lepku, bez chemie.

Kód: 49
susene rajce2
89 Kč

Vepřová paštika doplněná lahodnými sušenými BIO rajčaty a rozmarýnem. Výtečná s čerstvým bílým pečivem nebo na opečeném toustu.

Kód: 47
Nahoru
Další produkty

Do paštik nedávám chemii, vynikne chuť masa i šmrnc koření

Jmenuju se Martin a vyrábím tyhle poctivé játrovky a masovky. Chuť jsem vyladil tak, aby se vám sbíhaly sliny, sotva dojíte poslední sousto. Kombinace chutí a koření je vždycky promyšlená a vyzkoušená. Na rodině, kamarádech. Když šmakuje jim, dovolím si nabídnout svoje skleničky i vám.

Vyrábím klasické vepřové a drůbeží paštiky, ale taky mě baví experimentovat. Třeba po paštice Švestka & Porto se můžou zákazníci utlouct. V samostatné kategorii najdete paštiky bez jater, pouze z pečeného vepřového.

Všechny paštiky z mé nabídky jsou bez lepku, laktózy a zbytečné chemie. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a „domácí“. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo. Při správném skladování mají trvanlivost 5 měsíců. Nejlepší jsou s čerstvým křupavým nebo opečeným pečivem.

Jak paštiky vyrábím? Poctivě a růčo

Ráno mi přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou je nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Až je maso měkoučké, vše hezky pomelu a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom hezky ručně šufánkem naplním do sklenic. V nich se paštika pasteruje. Následně celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si skleničky objednáte nebo se pro ně zastavíte na farmářských trzích.

Co bych vám doporučil vyzkoušet?

Játrovka se slaninou – nejhrubší paštika s nejvyšším podílem jater. Pořádné kousky masa a mezi nimi voňavá slanina.

Vepř & pepř – nejpaštikovatější paštika, kterou vyrábím – prostě klasika. S poctivou porcí jater, voňavá a šťavnatá. Vymazlená 13 druhy bylinek a koření.

Vepřové pomazánky – od paštik se liší tím, že v nich nejsou játra. Jenom maso a koření nebo zelenina.