Paštiky

Čerstvý krajíc chleba a na něm pořádná vrstva paštiky. Poctivé, hrubé. Žádný separát s hromadou éček. Paštiky, která voní po mase, je šťavnatá, vynikne v ní chuť jater a připomíná tu ze zabíjačky. Dali byste si? Tak šup s ní do košíku.

18 položek celkem

Cena

8990
18990
brusinka2
Brusinka
Skladem
89 Kč

Máš rád sladký a slaný dohromady? Paštika s poctivou porcí prémiových brusinek je přesně to, co hledáš. Nejlíp chutná na čerstvým celozrnným pečivu, ale někdo se jí láduje...

Kód: 48
buc chilli
Novinka
89 Kč

Máš to rád pěkně na tvrdo? Tohle je velmi pikantní záležitost, kterou dělám z pečenýho bůčku bez kůže a z papriček habaneros. Znáš je - pomalá smrt zezadu je jistá, budeš ji...

Kód: 162
cedar jalapenos
Novinka
89 Kč

Paštika a sýr - že to nejde dohromady? To se teda pěkně pleteš! Úžasnej vyzrálej čedar v kombinaci s nakládačkou jalapeňos je tak boží kombinace, že si ji zamiluješ na první...

Kód: 243
chilli med
89 Kč

Neboj, sladký to není! A pokud jsi slečinka, tak tě ujistím, že to vlastně nebude ani moc bolet... Vepřová paštika s českým medem, rajčatovým protlakem a velice něžnými tóny...

Kód: 53
jatrovka
Tip
Játrovka
Skladem
89 Kč

Prostě játrovka. To, co od ní očekáváš, to taky stopro dostaneš! Nejhrubší paštika v nabídce, brutalita s nejvyšším poměrem jater, hrubě mletým pepřem a pořádnýma kouskama...

Kód: 144
kure maslo
Tip
89 Kč

Tuhle paštiku dej hlavně děckám, dobře se jim pak po tom panáku portskýho vína spí! Fakt jemná paštika z konfitu z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a červeným...

Kód: 93
pec kure
89 Kč

Jemná paštika z pečenýho kuřecího stehna s trochou kuřecích jater. Hrozně jednoduchý, hrozně dobrý! Voní to tak, že si to neumíš ani představit. Jako v neděli u maminy! Skvělá...

Kód: 52
bucek
89 Kč

Neumíš si představit, jak je tohle dobrý. A taky jak ti to připomene starý dobrý časy, kdy bůčkovka byla ještě z masa. Dělám ji přesně takhle! Upeču bok společně s česnekem, k...

Kód: 99
pec vepr
89 Kč

Klasika, jejíž vůně tě přetáhne po frňáku hned, jakmile povolíš dekl. Čeká tě hrubá paštika z pečenýho vepřovýho masa s pěknou porcí jater mladýho čuníka. Nehledej v tom žádný...

Kód: 50
rillettes
Tip
Rillettes
Skladem
89 Kč

Bože, jak já miluju tuhle francouzskou klasiku! Blbě se to čte aj vyslovuje. A jasně, jsme Češi, ale tady v názvu nijak uhnout nemůžu... Vepřový maso, sádlo, sůl a pepř - to je...

Kód: 56
rill vino
Novinka
89 Kč

Variace na francouzskou klasiku, při které na podlití vepřa švihnu místo vody skvělej a vyzkoušenej rýňák od místního vinaře a celý to pak doladím špetkou tymiánu. Pokud máš rád...

Kód: 100
slanina cibule
89 Kč

Parádní kus křupavé slaniny a smažená cibule. Ta slaninka jde krásně do vepřové fašírky a dohromady to dává jedno velký nadělení. Protože ti garantuju, že budeš v noci lézt z...

Kód: 49
Nahoru
Další produkty

Do paštik nedávám chemii, vynikne chuť masa i šmrnc koření

Jmenuju se Martin a vyrábím tyhle poctivé játrovky a masovky. Chuť jsem vyladil tak, aby se vám sbíhaly sliny, sotva dojíte poslední sousto. Kombinace chutí a koření je vždycky promyšlená a vyzkoušená. Na rodině, kamarádech. Když šmakuje jim, dovolím si nabídnout svoje skleničky i vám.

Vyrábím klasické vepřové a drůbeží paštiky, ale taky mě baví experimentovat. Třeba po paštice Švestka & Porto se můžou zákazníci utlouct. V samostatné kategorii najdete paštiky bez jater, pouze z pečeného vepřového.

Všechny paštiky z mé nabídky jsou bez lepku, laktózy a zbytečné chemie. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a „domácí“. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo. Při správném skladování mají trvanlivost 5 měsíců. Nejlepší jsou s čerstvým křupavým nebo opečeným pečivem.

Jak paštiky vyrábím? Poctivě a růčo

Ráno mi přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou je nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Až je maso měkoučké, vše hezky pomelu a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom hezky ručně šufánkem naplním do sklenic. V nich se paštika pasteruje. Následně celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si skleničky objednáte nebo se pro ně zastavíte na farmářských trzích.

Co bych vám doporučil vyzkoušet?

Játrovka se slaninou – nejhrubší paštika s nejvyšším podílem jater. Pořádné kousky masa a mezi nimi voňavá slanina.

Vepř & pepř – nejpaštikovatější paštika, kterou vyrábím – prostě klasika. S poctivou porcí jater, voňavá a šťavnatá. Vymazlená 13 druhy bylinek a koření.

Vepřové pomazánky – od paštik se liší tím, že v nich nejsou játra. Jenom maso a koření nebo zelenina.