Paštiky
Čerstvý krajíc chleba a na něm pořádná vrstva paštiky. Poctivé, hrubé. Žádný separát s hromadou éček. Paštiky, která voní po mase, je šťavnatá, vynikne v ní chuť jater a připomíná tu ze zabíjačky. Dali byste si? Tak šup s ní do košíku.
![habaneros](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/197_habaneros.png?6437fba9
)
Pikantní masová pomazánka z pečeného bůčku s papričkami habaneros. Souhra pomalu pečeného vepřového a chilli, kterou si vychutnají zejména milovníci pikantních chutí.
![chilli a med2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/73_chilli-a-med2.png?608723f3
)
Vepřová paštika se včelím medem a něžnými tóny chilli. Výborná na topince, ale vychutnáte si ji také s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
![jatra slanina2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/144_jatra-slanina2.png?62324aad
)
Játrovka. Nejhrubší paštika z naší nabídky, s nejvyšším poměrem jater, s pořádnými kousky masa a voňavé slaniny.
![kure a maslo2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/93_kure-a-maslo2.png?608723f3
)
Jemná paštika z kuřecích jater s čerstvým máslem, špetkou tymiánu a kapičkou portského vína. Lahodná na křupavém bílém pečivu.
![brusinka2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/58-1_brusinka2.png?608723f3
)
Sladké a slané? To je naše vepřová paštika s poctivou porcí brusinek. Nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu. Bez lepku, bez chemie.
![pecene kure2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/70_pecene-kure2.png?608723f3
)
Jemná a voňavá paštika z pečeného kuřete a kuřecích jater. Skvělá na opečeném nebo čerstvém bílém pečivu. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
![peceny bucek2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/99_peceny-bucek2.png?608723f3
)
Voňavý bůček pečený společně s česnekem, osmažená cibulka, podtržené lžičkou hořčice. Paštika bez jater, jemná a výtečná.
![peceny vepr2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/64_peceny-vepr2.png?608723f3
)
Hrubá paštika z pečeného vepřového masa. Výborně chutná s krajícem čerstvého chleba. Vysoký obsah masa, bez lepku, bez chemie.
![rillettes2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/82_rillettes2.png?608723f3
)
Vepřové maso, sádlo, sůl a pepř. V jednoduchosti je síla! Francouzskou masovou pomazánku rillettes pro vás připravujeme podle tradičního receptu. Výtečná s čerstvým nebo...
![rilety vino](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/194_rilety-vino.png?6437fa1b
)
Vepřové rillettes z čerstvého vepřového masa, doplněné moravským bílým vínem a tymiánem. Výtečná pomazánka, dobře chutná na čerstvém nebo opečeném pečivu.
![slanina a cibule2](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.odmartina.cz/user/shop/detail/61_slanina-a-cibule2.png?608723f3
)
Velice oblíbená paštika s kousky křupavé slaniny a smažené cibule. Výborná na kmínovém chlebu. Vysoký podíl masa, bez lepku, bez chemie.
Do paštik nedávám chemii, vynikne chuť masa i šmrnc koření
Jmenuju se Martin a vyrábím tyhle poctivé játrovky a masovky. Chuť jsem vyladil tak, aby se vám sbíhaly sliny, sotva dojíte poslední sousto. Kombinace chutí a koření je vždycky promyšlená a vyzkoušená. Na rodině, kamarádech. Když šmakuje jim, dovolím si nabídnout svoje skleničky i vám.
Vyrábím klasické vepřové a drůbeží paštiky, ale taky mě baví experimentovat. Třeba po paštice Švestka & Porto se můžou zákazníci utlouct. V samostatné kategorii najdete paštiky bez jater, pouze z pečeného vepřového.
Všechny paštiky z mé nabídky jsou bez lepku, laktózy a zbytečné chemie. Díky tomu je chuť opravdu poctivá a „domácí“. Aby v nich nemusela být žádná éčka, musíte je skladovat v ledničce (2–10 °C). Ale věřím, že na takové dobroty se v ní vždycky najde místo. Při správném skladování mají trvanlivost 5 měsíců. Nejlepší jsou s čerstvým křupavým nebo opečeným pečivem.
Jak paštiky vyrábím? Poctivě a růčo
Ráno mi přivezou z rodinného řeznictví Steinhauser v Tišnově čerstvé maso. Ani je nedávám do lednice, rovnou je nakrájím a podle receptury vložím buď do hrnce, nebo na pekáč. Mezitím si připravím zeleninu a další ingredience. Až je maso měkoučké, vše hezky pomelu a vymíchám do ideální konzistence. Paštiku potom hezky ručně šufánkem naplním do sklenic. V nich se paštika pasteruje. Následně celou várku vychladím, polepím etiketou a už jen čekám, až si skleničky objednáte nebo se pro ně zastavíte na farmářských trzích.
Co bych vám doporučil vyzkoušet?
Játrovka se slaninou – nejhrubší paštika s nejvyšším podílem jater. Pořádné kousky masa a mezi nimi voňavá slanina.
Vepř & pepř – nejpaštikovatější paštika, kterou vyrábím – prostě klasika. S poctivou porcí jater, voňavá a šťavnatá. Vymazlená 13 druhy bylinek a koření.
Vepřové pomazánky – od paštik se liší tím, že v nich nejsou játra. Jenom maso a koření nebo zelenina.