Slaný karamel
Slaný karamel – geniální pochoutka. Vypadá a chutná jednoduše, ale příprava si žádá ideální poměr těch nejlepších surovin a pečlivou přípravu, abych to všechno nespálil.
Slaný karamel připravuji z českého cukru, tučné české smetany a českého másla. Aby toho patriotismu nebylo tolik, sůl přidávám himalájskou růžovou.
Jakou příchuť slaného karamelu vyzkoušíte?
Belgická čokoláda s chilli – belgická 67% čokoláda a uzené chilli Jalapeños neboli Chipotle. Uzená chuť papriček společně se solí a silnou čokoládou jsou nevšední kombinací, která vám zachutná už na první lžičce.
Jahody se smetanou – používám jahodový prach, který se vrývá přímo do srdce karamelu a podtrhuje jeho chuť, plus kousky lyofilizovaných (mrazem sušených) jahod, které si zachovávají přirozenou kyselost a skvěle ladí se slaďoučkým karamelem. Dohromady je to neskutečný chuťový zážitek.
Bílá čokoláda s pistáciemi – výběrová bílá čokoláda a prvotřídní pražené pistáciové oříšky – tato kombinace už sama o sobě dává tušit, že půjde o nevšední kombo. A s přidáním slaného karamelu plného másla a smetany se dostaví teprve ten pravý požitek.
Jaké má slaný karamel další použití, pokud ho nechcete jen tak mlsat ze lžičky? Můžete ho použít do dezertů, dortových krémů a polev, výborný je na palačinky, zmrzlinu, k bílému jogurtu nebo do kaší. Hodí se do makronek, cheesecaků i sušenek a dalšího cukroví. Jaká je vaše oblíbená kombinace? Slaný karamel taky určitě potěší vaše blízké. Mrkněte na dárkové sady nejen se sladko-slanou pochoutkou.